Cum putem scăpa de riduri

Cum putem scăpa de riduri
Publicat: 06/06/2016, 19:57
Actualizat: 01/10/2018, 18:23

Chiar dacă moștenim un ten cu tendință de ridare timpurie, un mod de viață sănătos, hrana corectă, hidratarea suficientă și fotoprotecția ne vor ajuta ca ridurile să apară mai târziu. „Folosirea corectă a produselor cosmetice – crema hidratantă înainte de fondul de ten, alegerea cremelor și a fondului de ten după sfatul medicului dermatolog, demachierea corectă, toate astea ne vor ajuta să prevenim degradarea elastinei. Produsele prost alese sau folosite timp îndelungat pot sufoca pielea și pot „coace” țesutul elastic și colagenul.

Dacă dorim să ne precocupăm din timp de acest aspect, trebuie să știm că există produse cosmetice și dermatocosmetice, tratamente de infuzie de vitamine, stimulente de sinteză de colagen și factori de creștere prin mezoterapie fără ac. Mezoterapia fără ac se face în programe personalizate, care sunt adaptate fiecărui tip de ten și fiecărei probleme asociate. Asta pentru că aproape toți avem un mozaic de tenuri. Avem zone cu piele uscată și mai grasă, zone cu piele subțire și cu piele groasă sau zone cu pori deschiși sau cu rozacee și iritații. De parcă nu ar fi destul, variem cu vârsta, cu modificările hormonale și cu anotimpul, așa că trebuie să schimbăm și modul de îngrijire.

Radiofrecvența, laserele, mezoterapia și PRP-ul ( tehnica Dracula sau Vampir) sunt la limita între prevenție și tratament. Ele pot îmbunătăți masiv calitatea pielii și chiar pot șterge liniile fine, în special în zonele cu piele subțire: pleoape, gât, decolteu, mâini. Ba mai mult, radiofrecvența chiar poate avea un efect de lifting, pentru că dă ținută si fermitate și ridică zonele laxe (sprâncenele, mandibula etc)”, spune dermatologul Viviana Iordache pentru Gândul.

Tratamentul cu toxină botulinică

Ridurile de expresie apar devreme, acolo unde, din construcție, avem mușchi ai mimicii mai puternici. „Zonele de pe frunte, între sprâncene, cu care ne încruntăm de câte ori ne gândim intens, când citim sau când ieșim în soare, se pot rida si de la 25 de ani.. Dacă cuta se formează doar în expresie mai putem aștepta, dar, dacă urmele se văd și în repaus, din ce stăm ridul se va adânci și ne va da un aspect aspru, supărat, nu neapărat și îmbătrânit. Dacă aceste riduri apar însă deasupra buzelor, pe falcă sau pe gât, sunt asociate cu îmbătrânirea și se tratează cât de repede se poate.
Este greu de răspuns la întrebarea privind vârsta optimă la care se începe tratamentul cu Botox. Depinde de adâncimea ridurilor de expresie și de zona pe care apar. Dacă facem Botox la șase luni, putem constata că au trecut 9 sau 12 luni până să le vedem din nou”, subliniază dermatologul pentru Gândul.

Acidul hialuronic poate șterge ridurile de deshidratare și de vârstă. „În fiecare an apar formule noi și mai bune, dar, paradoxal, tocmai succesul imens creează probleme. Sunt sute de producători și sute de formule, unele dubioase, altele nici măcar nu au de fapt acid hialuronic, sunt zeci de medici specialiști sau nespecialiști (autointitulați esteticieni), asistente, cosmeticiene care își inchipuie că este simplu să faci niște injecții Aceștia profită de pacienții neinformați, care au un singur criteriu de selecție: prețul. Cu acidul hialuronic putem umple șanturi și cute, putem repoziționa structurile feței și împiedica alunecarea feței, care transformă triunghiul tinereții în pătratul bătrâneții”, precizează dermatologul Viviana Iordache pentru Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Halep, EXCLUSĂ. Decizie finală în circuitul WTA. Anunțul venit azi, 18 mai
Cât câștigă Denise Rifai. Vedeta, incomodată de Dani Oțil și Răzvan Simion
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Oamenii de știință au descoperit, în premieră, o moleculă care absoarbe gazele cu efect de...
×